Åbent dagligt 10–17 fra 1. april til 31. oktober

J. F. Willumsen – en markant kunstner

Jens Ferdinand Willumsen (1863 – 1958) normalt bare kaldet J. F. Willumsen, var en af Danmarks betydningsfulde kunstnere. Han havde i særlighed sin helt egen udtryksmåde. Willumsen arbejdede ikke kun som maler, han var også keramiker, skulptør, arkitekt, designer og industrialist. Han var en af de få danske kunstnere der solgte store værker til høje priser til udenlandske museer i sin levetid. Selvom han var en markant dansk maler, levede han i mange år i udlandet, navnlig i Frankrig, og rejste meget. Hans kunstneriske virke spændte vidt både fagligt og stilmæssigt, hvilket man får et godt indtryk af i samlingen.

Willumsen gav på sine ældre dage udtryk for en undren over, at han som kunstner delte vandene. Han havde ikke som formål at provokere, men ligesom Brandes vendte op og ned på litteraturen, da han satte sig i spidsen for det moderne gennembrud, var Willumsen pioner for gennembruddet på kunstens område. Og det skabte naturligvis furore.

Vi taler altså her om en markant, international anerkendt kunstner, der har præget sin samtid ganske meget.

Willumsen forærede sin egen samling til staten før sin død med klausul om, at der skulle oprettes et Willumsen museum. Dette skete i Frederikssund, hvor Willumsens Museum kan besøges, og ved fremvisning af en billet fra Herregården Odden fås entréen med rabat.

Willumsen-samlingen på Herregården Odden har et tæt samarbejde med museet i Frederikssund. De to steder supplerer hinanden godt, idet man i Frederikssund kan en se mange færdige værker, mens man på Odden især kan følge processen op til færdiggørelse. Mange besøgende slår fast, at man bør se begge steder, og at dette kun bidrager til at lære J. F. Willumsen endnu bedre at kende. 

J. F. Willumsen, billedhugger og maler.

Victor Petersens Willumsen-samling © 2022. All Rights Reserved
Privacy Policy / Terms of Use

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.